egetræ brænde robinie træ
 
 
Forside Erhverv Dongsted Design Kontakt Butik Online shop
 
BRÆNDSEL
Nyhedsbrev
Pejsebrænde
Ovntørret brænde
Briketter
Træpiller
HUS & HAVE
Granit Produkter
Højbede
Pæle og Hegn
- Oversigt pæle & hegn
- Hegnspæle
- Pæle øvrige
Robinia
Spagnum
Egetræ
Træ
Møbler

Hegnspæle


Hegnspæle

Hegnspæle kan have mange udformninger og de kan være fremstillet af utallige forskellige materialer, med hver deres egenskaber. Vi har hegnspæle i robiniatræ, hegnspæle i egetræ, hegnspæle i trykimprægneret træ. Vi kan tilbyde hegnspæle i mange diametre og længder. Vores hegnspæle leveres direkte til dig. Hegnspæle fremstillet af træsorten robinia er ekstrem holdbar mod råd uden brug af nogen former for imprægneringsvædsker. trykimprægneret hegnspæle holder næsten lige så langtid som robinia træ, men dette lader sig kun gøre ved at bruge imprægneringsvædsker.


Brug af hegnspæle:

Hegnspæle bruges i mange forskellige forbindelser, men det mest anvendte område er som indhegning til dyr og plantearealer.

Bearbejdning af hegnspæle

Hegnspæle kan være bearbejdet på mange forskellige måder. Der findes Hegnspæle med og uden bark, hegnspæle med bark bruges ofte når man gerne vil have et naturligt look, afbarkede hegnspæle kan også bruges hvor man vil have et forholdsvis naturligt udseende af sine pæle, men hvor der er visse begrænsninger, for eksempel kan barken være giftig på nogle trætyper og det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt, hvis der for eksempel er fare for at ens dyr spiser barken.
Hegnspæle findes både som hele pæle og som delte pæle, delingen kan ske enten ved savning eller kløvning, savning anvendes både på langs og på tværs af hegnspælene, mens kløvning normal kun bruges på langs af pælene.

Fremstilling af hegnspæle

Hegnspæle fremstilles forskelligt alt efter hvilken type hegnspæl der er tale om og alt efter hvilket materiale de bliver fremstillet i. Træpæle bliver ofte afbarket og/eller fræste til den rigtige diameter. Jernpæle saves oftes på mål, men har brug for en efterfølgende overfladebehandling for at de ikke ruster for hurtigt. De bedste jernpæle er varmgalvaniseret og kan holde op til 15-20 år inden de er rustet igennem. Mange typer træpæle, især dem fremstillet af lette træsorter, har også brug for en form for behandling for at undgå råd. Den mest anvendte behandling er trykimprægnering, hvilket giver trykimprægneret pæle. Trykimprægneret hegnspæle kan holde i 10-15 år. Nogle pæle behøver slet ikke nogen behandling for at kunne holde i langtid, Robinie træ kan i nogen tilfælde holde op til 20-30 år. Egetræspæle kan i nogle tilfælde holde op til 15 år uden nogen behandling.

Holdbarhed af hegnspæle

Holdbarheden af hegnspæle er meget forskellig alt efter, hvilken materiale pælene er fremstillet af. Er pælene af stål, træ eller plast eller et helt andet materiale. Indenfor hver hoved materiale type kan de forskellige hegnspæle også have vidt forskellig holdbarhed, da pælene kan behandles med forskellige stoffer for at forlænge levetiden og holdbarheden. Jernpæle kan foreksempel galvaniseres, træpæle kan imprægeres og træpæle kan være fremstillet af en masse forskellige trætyper som hver har forskellige holdbarhed og styrke. En Robinia pæl holder meget længere end en grantræspæl og en egetræspæl er meget stærkere end foreksempel en fyrtræspæl. Så holdbarheden er forskellig pga. af materialevalget til pælen, men den påvirkning som hegnspælene udsættes for har også stor indflydelse på holdbarheden. Det siger sig selv at man ikke skal bruge samme styrke til sine hegnspæle, hvis man skal opsætte et hegn til kaniner som hvis man foreksempel skal opsætte et hegn til bisonokser. Så når man skal vælge hvilken type hegnspæl man skal bruge er det vigtigt at se på, hvilken opgave de skal udfylde for at man kan få de pæle med længst holdbarhed i forhold til prisen.

Navne til hegnspæle

Der findes et utal af navne til hegnspæle, mange navne er relateret til enten det materiale som bruges til pælen eller navnet er relateret til en funktion som pælen har eller en af fremstillingsprocesserne som hegnspælen er produceret ved hjælp af. Eksempel på navne med relation til udgangsmaterialet: Egetræs pæle, Robinia pæle, Jern pæle, Trykimprægneret pæle, Fyrtræs pæle, Grantræs pæle, Naturtræs pæle og træpæle. Eksempler på navne med relation til funktionen: Hjørnepæle, Gyngestativs pæle, hestehegns pæle, Afbarkede pæle og Kernetræs pæle. Eksempler på navne med relation til produktionsprocessen:
Trykimprægnerede hegnspæle, trykimprægneret pæle, malede hegnspæle eller imprægneret hegnspæle.


Matariale til Hegnspæle
Miljø og hegnspæleTrykimprægneret Hegnspæle

Hegnspæle og andre pæle kan trykimprægneres for at forbedre holdbarheden mod angreb af råd og svampe. Trykimprægnerede hegnspæle er nok den mest anvendte hegnspæl til kreaturhegn og andre dyrehegn. Selvom trykimprægneret pæle, kan holde meget langtid, hører de til den billigste form for pæle. For at trykimprægneret hegnspæle opnår lang holdbarhed mod råd og svampe angreb, kræver det at trykimprægneringen er udført korrekt.
Der findes mange standard indenfor trykimprægneret hegnspæle, som alle beskriver holdbarheden af pælene. Mest almindelige er NTR som inddeles i forskellige klasser foreksempel NTR A

Størrelse og Udseende af hegnspæle

Størrelsen og udseendet af hegnspæle er forskelligt alt efter hvilket formål hegnspæle skal bruges til. Som hovedregel er der ingen grund til at bruge større hegnspæle end nødvendigt, da prisen altid vil være højere jo mere materiale der er brugt til hver hegnspæl. I praksis bruges de største hegnspæle i hjørnerne af en indhegning eller andet hegn, da de største kræfter og påvirkninger sker i dette område af hegnet.

Anvendelse af hegnspæle


Vi kan tilbyde alt i ovntørret brænde, billige træpiller, træbriketter, pejsebrænde og briketter
Køb brænde træpiller træbriketter online.

Få pris egetræ, egetømmer og egetræs planker.
Egetræ Egetømmer Egeplanker og Egetræs planker

Siteindex Copyright © 2008 Dongsted.dk
Alle rettigheder forbeholdes Dongsted ApS